Сите Ерменци мора да се обединат за да ја одбранат нашата историја, нашата татковина, идентитет, нашата иднина и нашата сегашност. И ние ќе победиме и има само една привилегија, дека си ветуваме дека нема да се повлечеме ниту еден милиметар од одбраната на нашиот народ и нашиот Артсак, повика вечерва преку Твитер премиерот на Ерменија Никол Пашинијан.

Артсак, официјално Република Аразах или Република Нагорно-Карабах, е отцепена држава во Јужен Кавказ, која е меѓународно призната како дел од Азербејџан.