Деновиве, повеќе од 300 полициски службеници добиле решенија за распоредување на работни места по систематизација донесена на 22.01.2019, на работни места кои се укинуваат со новата систематизација од 23.12.2019 тврдат добро упатени извори во МВР.

Целата на акцијата е чистење на сите неподобни кадри кои нема да ги помагаат активностите на СДСМ за време на Техничката влада во која ВМРО-ДПМНЕ ќе го има министерот во МВР.