Двајца туристи ќе ја посетат Меѓународната вселенска станица во 2023 година.

„RSC Energia и Space Adventures Inc. имаат потпишано договор за спроведување краткорочна експедиција на двајца учесници во вселенски летала во рамките на „Сојуз MС“ во 2023 година до рускиот сегмент на Меѓународната вселенска станица, се наведува во соопштението на руската компанија.

Ееден од вселенските туристи, согласно договореното, ќе замине во Космосот со професионален астронаут.

извор: Makfax