Кујтим Шеху, сега Едона Џејмс, ќе остане забележан во историјата на својот народ како прв кој го променил полот, пишуваат медиумите во Косово.

– Јас сум од Сува Река, но пораснав во Германија, каде што емигрирав кога имав само шест години. Родена сум како машко, но во главата бев женско. Од дете размислував како жена.