Телевизија РТ објавила први сники од основачот а “Викиликс“ Џулија Асанж кој е позади решетки во затвор во Белмарш во Велика Британија.

На снимката се гледа Асанж, кој видно е ослабен, како разговара со луѓе за кои се претпоставува дека се негови цимери.

Камерата снимила мала келија, со книги и весници кои се расфрлени по подот. РТ неможела да потврди дали снимката е направена во келијата на Асанж