Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство во партнерство со Клубот на пратенички во Собраниет, организира Панел дискусија на тема „Предлог модел за реинтеграција и рехабилитација на жени жртви на семејно насилство“ , која ќе се оддржи на во хотел Холидеј Ин, со почеток во 9:30 часот.

Воведно обраќање ќе имаат Елена Димушевска, извршна директорка на Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство и Ѓулумсер Касапи, претседателка на Клубот на пратенички во Собранието на Репупблика Северна Македонија.

Панелистки кои ќе имаат свои обраќања се: Снежана Калеска Ванчева – пратеничка од СДСМ, Благица Ласовска – пратеничка од ВМРО-ДПМНE, Јулијана Николова – пратеничка од ЛДП и
Маја Морачанин – пратеничка од ДОМ.

извор: Makfax