Поранешниот директор на Центарот за јавно здравје-Скопје, Арбен Зибери, актуелен пратеник од ДУИ, денеска бил пренесен на Клиниката за инфективни болести поради влошување на здравствената состојба со коронавирусот.

Од Клиниката потврдуваат дека Зибери е пренесен кај нив и велат дека неговата состојба е стабилна.

Позитивниот резултат на Ковид-19, Зибери го доби на 30 август кога пратениците во Собранието гласаа за изборот на новата Влада, па тој гласаше од изолирана просторија во Собранието.

извор: Makfax