Два неработни денови овој месец, од кои едниот само што помина 11 Октомври среда, но следува  и 23 октомври понеделник кој што исто така е нереаботен ден.

Вo продолжение сите неработни денови до крајот на годината.

 

За сите граѓани на РМ

• 23 октомври (понеделник), Ден на Македонската Револуционерна Борба, односно 24 октомври (понеделник) е неработен ден

• 8 декември (петок), “Св. Климент Охридски”

 

За граѓаните од католичка вероисповед

• 01 ноември (среда), Празникот на сите светци

• 25 декември (понеделник), првиот ден на Божик

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

• 22 ноември (среда), Ден на Албанската азбука

 

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

• 12 октомври (четврток), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

• 28 септември (четврток), Меѓународен ден на Бошњаците

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

• 21 декември (четврток), Ден на настава на турски јазик