Технички гледано, тоа значи дека инвеститорите имаат поинаква позиција и опции за договори во евра, што ретко се случуваше во последните неколку години. По мирната берза еврото зајакна 0,3 проценти на 1,0973 долари на асизката берза, додека аналитичарите потенцираат дека потенцијалното ниво кое еврото ќе го надмине оваа недела е 1,10 долари.