Всушност, неговата сопруга во седмиот месец од бременоста почнала да крвари во нивниот дом, па Фредерик веднаш ја однел во болница.

Таму лекарите му соопштиле дека мора да направи избор од кој секој човек се плаши.

Морал да избере дали ќе го спаси животот на неговата сопруга или новородената ќерка.

Одбран она што мислел дека неговата сопруга ќе го сака, па така на истиот ден добил ќерка но затоа ја загубил сопругата.

Фредерик вели дека никогаш не би ја сменил одлуката, неговата сопруга би го проколнувала цел живот.

“Се обидоа да ја спасат, но неусшено. На ќерката и дадов име по мајката”, додал Фредерик.