По кратко боледување синоќа почина Бојо Андрески, основач на првиот приватен универзитет во Македонија, „Европски универзитет”, печатеното издание на весникот „Вечер Прес“ и основач и сопственик на првиот Универзитетски центар за стоматологија.

Андрески е роден во 1959 година. Тој завршил воена академија во Белград и Економски факултет во Нови Сад.

Комеморација ќе се одржи денеска во просториите на Европскиот универзитет.

извор: Makfax