Таа си оди и жената прашува која била девојката. Мажот се труди да и објасни дека денес е модерно да се има љубовница и покажува кон друга млада девојка: – Ете, она е љубовницата на другар ми, и тој си има една. Жената тогаш вели: – О, па нашата е поубава.