Северина Којиќ, која го загуби старателството над нејзиниот син Александар, која кој со судска одлка му беше доделен на  Милан Поповиќ, напиша многу потресна исповед за нејзиниот прв викенд откако го загуби својот син.

Се будам, 5:37, а е сабота. Мојот сопруг ми вели – спиј малку подолго. Го бакнувам и велам – не, морам да ја мијам косата, тој доаѓа кај нас … Александар секогаш ми кажува – мамо, како сакам да заспијам со твојата мирисна коса и затоа што е топла и мека. Ја сушам косата и гледам во себе, а во огледалото гледам жена која ми вели: „Исуши ја косата, шминкај и облечи ја таа домашна облека што тој ја сака“. Тој доаѓа. Мојот син доаѓа во 10 часот. И моите мисли почнуваат да се распрснуваат одеднаш, затоа што се претвора во мојата секоја мисла и секоја мисла станува во неа.

„Мајка ми ми се јавува околу 7.15 часот, и вика по далматински – алоооо, доаѓам од Сплит. Мајка ми доаѓа, среќата не ми заврши. Таа секогаш знаеше кога на кој начин ми треба. Кога не беше дома, мислев дека тоа е куќа без срце .. Јас бев зачудена кога ми подаваше марамче пред да кивав, знаеше кога ќе се разболам и со ѕвончето знаеше каква оценка имам на училиште. Мислев дека има посебна моќ на знаење. Бидејќи сум мајка сама, знам како знаеше. Едноставно знаеш “.