Хрватскиот министер Вили Берос го потврди и вториот случај на коронавирус во Хрватска. Инфициран е и братот на еден млад човек кој вчера имаше позитивен наод, пишува Јутарњи лист.

Пристигнал и тестот на девојката која била тестирана, но анализите покажале дека таа нема коронавирус.

Момчето коешто работело за хрватската технолошка компанија „Ериксон Никола Тесла“ со симптоми на коронавирус се вратил од Милано, кадешто бил на натпревар во Лига на шампионите, а потоа тоа се појавил и на работа. Тој е првиот хрватски граѓанин позитивен за новиот вирус.

извор: Makfax