Благодарност до граѓаните кои ги почитуваат одлуките на Владата за ограничување на движењето на граѓаните како една од мерките за справување со корона вирусот, пишува министерот за внатрешни работи Наќе Чулев.

Тој во таа насока информира за статистиката на МВР во текот на изминатото деноноќие:

Вкупно 35 лица не ја почитувале забраната за ограничување на движењето, од кои 2 лица се на возраст над 67 години.

Приведени се 19 лица, а за останатите земени се податоци за понатамошно постапување.

На 67 лица се издадени решенија за изолација, а 84 лица потпишале изјава за самоизолација.

Во државен карантин се спроведени 4 лица.