Малкумина се сеќаваат дека во 2009 година, во „Гранд продукција“ од страна на Саша Поповиќ се случи голема чистка на пејачи.

Директорот Саша Поповиќ, во договор со неговиот тим, реши да се посвети на „Ѕвездите на Гранд“, кои тогаш беа исклучително популарни и барани, и афирмираните стари sвезди да ги исфрли од својата продукција.

Некои медиуми дури организираа анкети и анкети каде луѓето можеа да гласаат кој пејач сакаат, а кој не сакаат да го гледаат на сцената на Гранд.

Естрадата беше во паника, сите се плашеа дека баш тие ќе бидат  пејачите коишто повеќе нема да снимаат за Гранд.

Фолк пејачите Стоја Новаковиќ, Миле Китиќ, Дара Бубамара, Митар Мириќ, Маја Маријана, Гога Секулиќ, Јелена Брочиќ, Наташа Ѓорѓевиќ, Тина Ивановиќ, Шеки Турковиќ, Јашар Ахмедовски, Јана Тодоровиќ, Марта Савиќ, Снежана Савиќ и многу други беа првите што добија отказ како членови на Гранд продукција.

Истата судбина ги снајде и уште неколку помалку популарни пејачи. Неколку години подоцна, кога популарноста на „Ѕвездите на Гранд“ се намали, Саша повторно ги повика сите пејачи што претходно ги отпушти да се вратат во Гранд. Некои се вратија, а некои продолжија да снимаат самостојно.