Познатиот албански рапер Аркименд Лушај, познат како Стреси, кој како организатор на протестите додека полицијата го бараше насекаде, се огласи Косово и потврди дека таму стигнал со погребално возило, денеска повторно се врати да протестира и повторно си поигра со полицијата.

Додека полицијата го бара насекаде, тој на Инстаграм објави селфи од лифтот за да докаже дека не го пропуштил протестот. На сликата тој се гледа со кацига во раката, која најверојатно ја носел за време на протестот за да не го препознаат.

Раперот на објавената фотографија напиша дека убиството на Клодијан Раша повеќе не му припаѓа само на семејството, туку на сите Албанци кои не го користат Клодијан, туку напротив, ја штитат иднината на Албанците.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by STRESI (@stresi)