Еден ресторан во околината на Белград синоќа е затворен по налог на Комуналната полиција, а пртив газдата е поднесена пријава за непочитување на епидемиолоѓките мерки за време на пандемија.

Патолата стигнала во 20: 45 до угостителскиот објект по пријава на граѓани дека внатре има голем број луѓе и дека се слуша гласна музика. Била востановено дека во локалот има повеќе од 20 луѓе и дека не е почитуваат мерките за собирање.

Газдата на ресторанот рекол дека во објектот има 21 музичар и дека наводно се снима емисија која се емитува преку интернет и дека не го пријавил настанот пред надлежните органи. Локалот бил испразнет, а газдата си добил соодветна пријава.