Турција го испрати авионот за помош на Македонија која треба денеска да пристигне на скопскиот аеродром. Авионот главно содржи медицинска опрема за потребите на здравствениот систем на нашата земја.

Турција денеска испрати помош и за Црна Гора, Србија и БИХ во справувањето со битката за коронавирусот.