Мајка на две деца се вратила на работа како ескорт дама откако забележала дека чувањето деца е многу потешко отколку работата што таа ја работи.

Медисон Ештон, позната како Кристина Меквин, даде интервју за порталот Кидспот за тоа како ги усогласува мајчинството и кариерата на сексуална работничка.

Еве ја нејзината приказна:

– Ако ме прашате кога и како им кажав на децата за мојата работа, веднаш ќе ви кажам дека немаше официјално соопштение. Ќерка ми дозна за мојата професија на 14 години, а син ми дозна од медиуми. Колку и да ги сакав моите деца, некако чувствував дека тие никогаш нема да ме почитуваат како мајка. Познавам многу самохрани мајки и мислам дека капиталистичкиот систем не нè наградува во најмала рака за воспитувањето на новата генерација. Згора на сето тоа, јас сум и сексуална работничка и поради предрасуди ме споредуваат со ништо – вели Медисон.

– Во дваесеттите години родив ќерка и син од различни врски. Тогаш излегов од сексуалната индустрија и се обидов да живеам конвенционален живот – вели таа.

– Сепак, откако се разделив со татковците на моите деца, сфатив дека ми е подобро самостојно, па ја продолжив кариерата во сексуалната индустрија со цел да заработам за живот и да ги воспитам своите деца. Луѓето мислат дека работата на сексуална работничка е трауматична, но мислам дека воспитувањето деца е многу потешко – рече таа.

– Борделот ми дојде како одмор од родителските обврски, но повторно некои денови ми беа многу тешки затоа што живееш во одделни светови – рече таа.

– Работев ноќе, и станував рано наутро за да ги завршам сите одговорности околу децата. Сепак, мојата работа ме оддалечи од сиромаштијата. Благодарение на мојата плата, можев да си дозволам добри дадилки кои ја почитуваа мојата приватност.

– На училиште секогаш ме гледаа во очи. Некои беа љубезни, други ме осудија. Но, со текот на времето развивате одбранбен механизам, така што повеќе не ве интересира тоа. Сепак, моите деца често ми велеа да се облекувам како мајка. – вели Медисон.