Поетскиот караван на Друштвото на писателите на Македонија продолжува во Крушево. На 10 септември, во Домот на културата во Крушево ќе настапат 30 поети од различни генерации, учесници во проектот за дисперзија на културните настани во земјата.

Во рамките на годинашниот циклус, поетскиот караван на ДПМ гостуваше во Свети Николе, Крива Паланка, Битола, Штип. Тетово, општина Илинден, Македонски Брод, Демир Хисар и Лазарополе, а настапи и на Фестивалот на детското литературно творештво „Ракатки”.

До крајот на ноември оваа манифестација ќе продолжи во рамките на соработката со библиотеките во Гевгелија, Куманово и Велес, со Домот на културата „Иван Мазов” во Кавадарци, со литературните манифестации „Караманови средби” во Радовиш и „Ганеви денови” во Кожле.