Членовите на Централниот Одбор на Партијата на обединети демократи на Македонија – ПОДЕМ, ја усвоија Програмата за работа на Партијата на обединети демократи на Македонија – ПОДЕМ, како и Програмската платформа за политичко дејствување на партијата во период 2020 – 2024 година.

На седницата на Централниот Одбор, донесена е и донесе одлука на вонредните парламентарни избори да учествува во коалицијата Обнова на Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ, соопшти партијата.

извор: Makfax