Овој изглед бил создаден од еден фризер и Адир Абергел, кој користел сребрени делови од синџири од неговата нова метална линија на модни додатоци за коса. Според Абергел, малите синџири одговараат за која било плетенка, а тој со оваа идеја сакал да создаде двојни текстури: Нежна романтична плетенка и стегнат елегантен синџир.

Синџирчињата кои се дизајнирани од Абергел со нив имаат и чешел, што прави полесно да бидат закачени во косата, а одговараат на секаква должина и фризура.