Пинк го сподели своето искуство од терапијата на која оди заедно со нејзиниот сопруг Кери Харт, велејќи дека тоа е за скршени луѓе кои сакаат да се состават.

Пејачката на хитот „Just Give Me A Reason“ е во брак со поранешниот мотокрос тркач Харт веќе 14 години, но за тоа време двојката имаше неколку бурни периоди, вклучително и разделбата во 2008 година. Сепак, тие сега се посилни од кога било, а Пинк се осврна на подемите и падовите во својот брак во постот на „Инстаграм“. Пејачката, чие вистинско име е Алиша Мур (41), сподели фотографија на која блеска додека држи чаша вино и го гушка Харт.

View this post on Instagram

My friend @jbpitts2 took this photo of us. He’s still my favorite sweet little dirtball. He and I have been at this a long time, and it is our relentless and stubborn idealism that keeps us together. Marriage is awful, wonderful, comfort and rage. It is boring, terrifying, and a total nail biter. It is loving another fallible creature while trying to love yourself. It is a lifetime of coming back to the table. People laugh at us because we’re either fighting or laughing. They roll their eyes when we talk about therapy. But I’ll tell you what. It’s worth it. All of it. Even when it isn’t. Therapy isn’t for weak people or hippies or liberals. It’s for broken people that want to be whole. It’s for runaways that want a family. It’s a lesson on how to sit down and listen. How to love yourself so that the other person can, too. I love you babe. I’m grateful we made it to this photo @hartluck

A post shared by P!NK (@pink) on

Таа напиша: „Мојот пријател @ jbpitts2 нè сликаше. Тој е сè уште моето омилено слатко непослушно момче. Тој и јас сме веќе долго време во тоа и нашата неумоливост и тврдоглавиот идеализам нè одржуваат заедно.“

„Бракот е ужасен, прекрасен, удобен и предизвикува лутина. Може да биде досаден, застрашувачки и да ве натера да ги грицкате ноктите. Во брак сакате друго грешно суштество додека се обидувате да се сакате себеси.

„Тоа е време кога се враќате на масата. Луѓето ни се смеат затоа што или се караме или се смееме. Тие вртат со очите кога зборуваме за терапија.“

„Но, ќе ви кажам. Вреди. Сето тоа. Дури и кога не е. Терапијата не е за слаби луѓе, хипици или либерали. Тоа е за скршени луѓе кои сакаат да се состават. Тоа е за бегалци кои сакаат семејство. Тоа е лекција за тоа како да седите и да слушате. Како да се сакате себеси за да можат и другите да ве сакаат. Те сакам, душо. Благодарна сум што дојдовме до оваа фотографија @hartluck.“

извор: Makfax