Полициските службеници Ранко С, Немања Т. и Ѓорѓе Е, сите од Фоча, го спасија нивниот сограѓанин Д. П. (59) на бреговите на Дрина, кој исчезна на 11 ноември.

Како што се испостави, Д.П. најверојатно, во обид за илегално преминување на границата со Црна Гора,  се лизнал во шумата и паднал на брегот на Дрина. Тој претрпел повреди на главата и зглобот и едвај се движел. Се верува дека поминал пет дена на брегот пред спасувачите да го пронајдат.

Полициска патрола отишла да ја пребара областа од Садиќ, каде тој и неговиот требало да го продолжат патувањето до границата со Црна Гора, каде што работел привремено.

Сепак имал среќа и бил пронајден од рибар кој известил дека од другата страна на реката, во грмушка на стрмниот брег на Дрина, има човек.

Со брза и ефикасна интервенција неговиот живот набрзо бил спасен.

Д.П. покажал знаци на дехидратација, смрзнатини и хипотермија, па бил пренесен во Универзитетската болница во Фоча за понатамошно лекување.