Европратеничката Маријана Петир се огласи преку ФБ изразувајќи оптимизам за иднината на Македонија по оставката на премиерот Зоран Заев.

Денес премиерот на Македонија Зоран Заев поднесе оставка иако и покрај волјата на народот на државата и го смени името и и го загрози идентитетот, преговорите со ЕУ не се отворени. Се надевам дека на зиборите на 12 април ќе дојдат оние политичари кои ја сакаат Македонија и македонскиор народ