Песни на Џеј Рамадановски и денеска се пеат, а некои од нив ќе останат евергрин.

Една од прочуените балади е “Успеав во животот” која восебе крие емотивна вистинска приказна. Џеј ја испеал деведесетите години, а ја напишал Дорчолац Исо Леро Џамбо.

Џамбо бил “жестоко момче” кога 23 септември 1992 година во коцкарница на шестиот кат на Београѓанка го претепале работници од обезувањето, а после тоа никој не го видел.

 

Коцкарницата тогаш ја обезбедувала агенцијата Делије, чиј сопственик бил Аркан.

Несогласувањата помеѓу Џамбо и Аркан потекнува, како што наведуваат упатените од деведесетите, во Казнен-поправниот дом за на малолетници во Ваљево.

Еден познат конфликт кој Аркан ја имал во животот наводно била токму со Џамбо кој тогаш победил, оставајќи му на Аркан лузна на лицето. Се зборува дека Аркан тоа никогаш не му го заборавил.

Инаку, Џамбо се дружел со Гишка, бил и пријател на Кнеле, бил добар пријател и со пеачи и глумци, а Џеј му бил полубрат од тетка.

Како што се зборува, Џамбо хитот “Успев во животот” ја напишал додека бил во затвор.