Иако собраниската седница за гласање (не)доверба на владата заврш и на полноќ и пратениците беа веќе заморени, сепак, тоа не беше причина пред заминување да не си ги подигнат и сините пликоа со заслу- жените дневници. Кој дискретно, кој ачик, сеедно. Пари си се пари и во секој дел од денот и ноќта се добредојдени.