– Денес ме направи посебно горд што ми беше Водно партнер и што се искачи до врв без ниту една пауза. Учете ги децата да се грижат за себе, своето здравје и да ги почитуваат вистинските вредности на животот, напиша Панчо под фотографијата на која се гледа дека денес планинарел во друштво на синот Андреја. 

Панчо секојдневно е на Водно и секојдневно испраќа мотивирачки пораки, со цел своите следбеници на социјалните мрежи да ги натера да водат здрав живот и да ги искористат благодатите на природата.

Овој пат браво и за него и за малиот наследник, кому очигледно планинарењето не му паднало тешко, се разбира, судејќи според насмевката.