Драган Марковиќ Палма-градоначалник на Јагодина, се наоѓа во посета на Египет, во Харгада каде што домаќин е новоизбраниот гувернер во регионот на Црвено море Амр Ханафи, со кој следниот ден и официјално ќе се состане.

Познато е дека Пала негува пријателски односи со Египет, дека е посредникот на Работниот совет во Египет – Палма и во Египет не ги менува своите, сака да биде со народот а со својата непосредност привлекува внимание на сите.

Додека за нова година многумина го посетиле Дедо Мраз, Палма го посетиле Баба Мразици и притоа скандирале “Палма, Палма… “.

Сношти на прославата на Нова година, пред повеќе од 1000 гости, Палма добил Оскар на популарноста како најомилен и најпопуларен гостин во Хургада! Каде и да е, Палма шири позитивна енергија и што е најважно позитивна слика за својата земја.