Одредени навики на сопружниците и како тие можат да влијаат на бракот. И сè што се подразбира под брак. И кога ќе видите дека нешто не функционира како што треба и дека не можете сами да го решите, логично, ќе побарате помош.

Една очајна жена побарала помош на интернет од психотерапевт за врски се сексуални односи.

Во писмото што и го испратила, таа напишала дека таа и нејзиниот сопруг имаат скоро 50 години и дека се 15 заедно.Сепак, нејзиниот сопруг не сака да ја прекине навиката, што, очигледно, многу ја мачи.

– Тој знае дека ја мразам марихуаната, но не сака да се откаже од неа, дури ни за мене. Го видов како пуши пред работа, но и пред да вози автомобил. Повеќе немаме секс, јас сум ужасно лута и разочарана од него, напиша оваа жена и додаде

– Морам да проверам се, бидејќи не можам да му верувам. Прекрасно е кога не е надуено и не сакам да го напуштам, но имам чувство дека живееме само половина од животот.

Советот кој го добила е да интервенира.

– Ако пуши пред да вози автомобил и ако работи високо ризична работа, може да биде во животна опасност и мора да интервенирате. Ако тоа е единствениот начин, кажете му дека ќе го пријавите во полиција. Нагласете му дека го сакате и дека неговата зависност ве прави многу тажна, е одговорот кој го добила