Украсувањето на чаршијата целосно се очекуваше да биде украсена до крајот на викендов, а во текот на оваа недела ќе биде украсено и поширокото централно градско подрачје. Како и за минатите новогодишни празници така и годинава се очекува Охрид да блесне во полн сјај.