УЕФА официјално објавила дека финале на Лига на шампиони и Лига на Европа нема да се одржат во предвидените термини и дека се одложуваат на неодердено.

Финале на Лига на шампиони и Лига на Европа кои се планирани кон крај на месец мај, одамна било јасно дека термините ќе бидат недостапни бидејќи фудбалот пред две недели е запрен во цела Европа.

УЕФА неодамна го откажала ЕУРО 2020 и за следната година, а во наредните денови ќе ја извести јавноста кога би можела да продолжат натпревари под нејзини закрила, Лига на шампиони и Лига на Европа.

Осмина финале на Лига на шампиони е прекинато на половина, додека во Лига на Европа одиграни се шест од осум први мечеви на осмина финале.