Веќе 30 дена нема трага од 25-годишниот Димитар Мицковски од Демир Хисар. Неговите блиски молат за било каква информација за него.

Тој е висок околу 180 см, на денот кога исчезнал бил облечен во тегет тренерки и црно капче. Последно што семејството знае е дека заминал во берба на печурки во околината на Стругово.