Наворешната канцеларија за криминалистички работи Делчево поднесе кривична пријава против А.Д (24) од Македонска Каменица, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „фалсификување пари”.

Пријавениот, на 15.08.2020 во казино во Македонска Каменица на вработената ѝ дал банкнота од 100 евра, за која потоа, врз основа на експертиза од НБРСМ, е утврдено дека е фалсификувана.