Шест луѓе кои биле на еден погреб во Јужна Каролина набрзо починале од корона вирус, не знаеле дека на испраќање на покојниот бил и еден супер-клицоносец.

Шест луѓе кои во март присуствувале на еден погреб во Јужна Каролина, починале како последица на корона вирус кои го добиле на гробишта.

Имено, никој од присустните на погредот не знаел дека на испраќање на покојниот бил и супер-клицоносец кој ги заразил со корона вирус. Погребот бил организиран неколку дена пред властите во САД да забранат масовно собирање.

Гробар реклол дека ова е незапамтена трагедија.

– Не смееме овие луѓе да ги посматраме само како бројка, бидејќи тие не се. Шесмина настрадаа. Останатите кои присуствувале и понатаму се во карантин. Никој не знаел дека меѓу нив бил и заразен – рекол горбарот за локални медиуми.

Ова не е прв случај да “супер-клицоносец“ зарази повеќе луѓе за време на само еден настан. Така минатиот месец забележано е дури 45 од 60 членови на еден хор заразени се за време на проба во Вашингтон.

Во Австралија дури 40 сватови биле заразени од корона вирус откако присуствувале на иста свадба во почеток на март во Сиднеј.

Како што пренесуваат американските медиуми, сите шест трагични жртви