Изложбата беше отворена во Центар за култура „Григор Прлицев” и ќе трае 13-ти август годинава. На отворањето настапија уценици од Средното музичко училиште „Тодор Скалоски-Тетоец” од Струга и танцовата група „Соната”.

Годинешната изложба на дела на жени сликарки од Охрид, во организација на „Бисера”, се одржува по 22-ри пат. Воедно, годинава се одбележуваат и 10 години меѓународна соработка на „Бисера” со Организацијата на жени од Будва.