Денеска унгарските медиуми го прашале унгарскиот премиер Виктор Орбан, дали тој успеал да се состане со поранешниот македонски премиер Никола Груевски кој избега во Унгарија откако беше осуден на казна затвор од две години поради набавката на Мерцедесот. .

Орбан рече дека дури и немал време да земе здив.

“За жал, уште не сум имал можност да се сретнам со него”.

Тој додава:

“Среќен сум што сум што е жив. Не ме прашувајте, ќе ве известам ако тоа се случи (ако се видиме) ветувам.” – изјави Орбан, а пренесува азонали.ху.

Извор: азонали.ху

Фото: азонали.ху