Општина Карпош објави кои маркети, продавници и аптеки ќе работат претстојниот викенд за време на полицискиот час, а кои претходно аплицирале на Јавниот повик на локалната самоуправа.

Општина Карпош преку урбаните заедници постави известувања на влезовите од згради, на неколку маалски продавници, маркет и аптеки кои ќе вршат достава на неопходни продукти за време на викендот.

За време на викендот ќе работат и други ресторани, локали кои ќе вршат пица достава и слично, но согласно укажувањата од институциите, Општината ги објавува локалите кои можат да обезбедат неопходни продукти за секое домаќинство.

МАРКЕТИ/ПРОДАВНИЦИ

• ВЕРО МАРКЕТ: 075-488-129 и 075-499-782 (врши достава)
• ДЕНИС ФРЕШ (ОВОШЈЕ И ЗЕЛЕНЧУК): 070 – 210 – 533 (врши достава)
• СТАРИ КОМЕРЦ (КОЛОНИЈАЛ): 071 – 575 – 414 (врши достава)
• ТАЦ МАЦ (КОЛОНИЈАЛ): 070 – 357 – 577 (врши достава)
• БАРДИ ТРЕЈД (реон Бардовци): 075 – 582 – 525

АПТЕКИ

• ЗЕГИН: 078 – 214 – 892 (врши достава)
• ЕУРОФАРМ: 02/ 55 14 580

Градоначалникот Стефан Богоев ги повика сите граѓани да ги почитуваат мерките, да останат дома и да не ја злоупотребуваат поддршката од маркетите и аптеките.

извор: Makfax