После првомајските празници седи опуштање на рестрикциите и полека враќање на животот во нормала, соопшти техничкиот премиер Оливер Спасовски на Фејсбук.

Тој вели дека тоа нема да се случи ниту бргу, а ни веднаш.

Подготвуваме сериозен план, после првомајските празници да започне процес на враќање на нормала.

Тоа нема да биде бргу, ниту веднаш.“ напиша Спасовски