Полицијата трага по градоначалникот на општина Василево, Марјан Јанев и по лицето Лазо Кутуровиќ – Д’лгио поради давање на предизборен поткуп во Василево и во општините кои гравитираат околу Струмица, објави  Инфомакс.

Јавен обвинител веќе определил мерка притвор за двајцата. Според неофицијални информации, полицијата испратила покани до двајцата, но ниту еден не бил пронајден на нивните домашни адреси.

Пред неколку дена на социјалните мрежи се појави аудио снимка на која може да се слушне гласот на градоначалникот на Василево Марјан Јанев, како заедно со градоначалникот на Дојран делат предизборен поткуп и ветувања, пишува порталот.

Извор: Инфомакс