Трката за Големата награда на Белгија започна со опасен судир пред првиот свиок на патеката „Спа”.

Главен во инцидентот беше Фернандо Алонсо, кој прелета преку неколку болиди.

Покрај Фернандо Алонсо, надвор од патеката по инцидентот се Даниел Рикиардо, Леклер и Нико Хулкенберг. Во продолжение погледнете го видеото од опасниот судир на патеката Спа …