Пејачот Оливер Мандиќ изјави дека не знае ништо за апсењето на неговиот син Даријан, кого неговата мајка Мирјана го пријавила за семејно насилство.

Молам? Јас не сум во земјата и не се огласувам во медиумите. Не сум запознаен со она што се случува. Јас навистина не знам што се случило и не ми е гајле “, рече Мандиќ.

За потсетување, полицијата дошла на местото на настанот веднаш по пријавувањето, а тој ги спречил да ја вршат својата работа, а потоа тој бил уапсен.

Даријан беше задржан во траење од 48 часа и му е забранет пристап и комуникација со неговата мајка. Помладиот Мандиќ беше ослободен по сослушувањето во Второто основно обвинителство.