Вечер.мк дознава дека Владата донесе одлука полицискиот час да започнува:

– во работни денови од 19.00 до 05.00

– лица постари од 65 години: ќе можат да се движат од 05.00 до 12.00часот

– младите од 13.00 до 19.00 часот.

За време на викенди, полицискиот час ќе почнува од сабота во 15.00 часот до понеделник до 05.00 часот.

– Возрасни ќе може да се движат во периодот меѓу 05.00 и 11.00 часот

– младите од 11.00 до 15.00 часот.

Мерката почнува да важи од утре.