Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа  во Скопје се регистрирани 55 пациенти позитивни на Ковид-19, додека 22 се оздравени. Вкупната бројка од почетокот на пандемијата во главниот град се искачи на 5556, од кои активни се 949

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Чаир – 133

• Аеродром – 118

• Гази Баба – 121

• Карпош – 91

• Центар – 88

• Кисела Вода – 89

• Бутел – 71

• Ѓорче Петров – 66

• Шуто Оризари – 47

• Студеничани – 30

• Сарај – 26

• Арачиново – 19

• Илинден – 12

• Сопиште – 11

• Чучер Сандево – 7

• Петровец – 7

• Зелениково – 6

• Странец – 4

• Нераспределен – 3