Во Скопје најголем број заболени со коронавирус се пријавено во десет општини, од кои најмногу во  Карпош – 27, потоа во Гази Баба, Кисела Вода и Центар по 20, Ѓорче Петров -11, Аеродром – 8, Сопиште – 7, Бутел – 4, Чаир – 3 и Илинден – 2, информираат од Институтот за јавно здравје.

До вчера пријавени се вкупно 219 случаи на Ковид-19 во десет градови во државата – Скопје – 134, Дебар – 43, Куманово – 17, Штип – 8, Прилеп – 6, Велес – 3, Охрид – 3, Кавадарци – 2, Тетово – 2 и Гостивар – 1.

Највисока кумулативна инциденца на 100.000 жители се регистрира во Дебар со 154,9 заболени на 100.000 жители, а во Скопје инциденцата е 21,7 на 100.00 жители, додека во Штип инциденцата на 100.000 жители е 15,2.

Возраста на заболените се движи од 2 до 91 години.

извор: Makfax