Светлана Цеца Ражнатовиќ е една од најпопуларните пејачки во регионот. Нејзиниот талент го открил Мирко Кодиќ, а вниманието на јавноста го привлекла во далечната 1988 со песната „Цветак зановетак“. Оттогаш кариерата и оди по нагорна линија. 

И денес песните кои ги отпеа низ годините се хитови како „Шта је то у твојим венама“, “Београд“, „Знам“, „Љубав фатална“…

Денес има 47 години, и веќе е баба.

Нејзиниот син Вељко доби син, кој се вика како и покојниот сопруг на пејачката Жељко.