Откако конечно ја оддржа казната во затворот Забела, многумина очекуваат Кристијан Голубовиќ да се појави пред камерите на некои од реалните шоу емисии, пред се на Пинк ТВ.

– Реално, тука нема место за мене, меѓу тие курви и педери, промашени карактери без грам мозок што јадат мајонез како да е светско чудо. Дали треба да ги научам таму на основна култура и однесување? Тоа е како ставање кокошка, глушец и мечка во ист кафез. Се разбира, таквата заедница не може да преживее “, изјави Кристијан за Информер.

– Јас сум човек од друга димензија, патував во 142 земји, зборувам четири јазици и прочитав над 5.000 книги. Сега, повторно, добивам понуди од 100 страни за учество во слични проекти за сериозни пари. Иако стотици милиони минаа низ моите раце, тие веќе ми понудија меѓу 300.000 и 400.000 евра за да бидам во реалити шоу десет месеци, што не е мала сума пари.

Жељко Митровиќ од Пинк ТВ е бизнисмен и заинтересиран е за профит. Тој има идеја да започне нов ријалити шоу со мене што не би бил според досега познат шаблон. Ќе седнеме и ќе разговараме каква е неговата визија, па ќе видиме како ќе биде – додаде Голубовиќ.

– Ми падна на памет идеја да снимиме шоу во кое десетина момци од Златибор и десетина од Копаоник да одат боси низ шумата до Ада Циганлија во Белград и да има битка и сцени меѓу двата тима, дека сето тоа би било снимено со беспилотни летала. Мислам дека тоа би било многу интересно, различно и поучно.