Состојбата со пожарот во Дебрца станува алармантна. Жителите се екипираат и бараат помош. Огнот се приближува до првите куќи од селото.

Гори дабова шума што се наоѓа на тешко пристапен дел, поради што е и отежнато гаснењето. Во пожарот се зафатени повеќе од 40 хектари шума.