Клубот на евровизиски фанови на Македонија, ОГАЕ, реагира против одлуката на делегацијата на МТВ за недобивање на акредитации за евровизискиот фестивал во Киев, овој месец. Клубот смета дека ваквиот став се должи на нивниот став околу националниот избор, кој беше јавно искажан на нивната страница www.macedonia.ogae.net